duminică, 9 ianuarie 2011

De ce fetele adoră băieții răi?

Bărbații sunt, de obicei, derutați atunci cînd încearcă să întrezărească ce își dorește cu adevarat o femeie de la o relație de cuplu. Ceea ce îi bulversează întru totul este însă contradicția dintre ce spune o fată că își dorește de la un bărbat și trăsăturile care o atrag, de fapt, către un partener masculin.
Asemeni fluturilor de noapte, roind în jurul unei flăcări, femeile sunt captivate de baieții răi .

De ce " băiatul rău " are cîștig de cauză ?

Filmele, telenovelele, romanele, manifestaările sociale, în general, conturează din plin genul universal de
bărbat care excită femeile: " tipul care merge împotriva curentului ". Indiferent de rasă, cultură sau moment istoric, acest bărbat este considerat a fi posesorul unei aure romantice irezistibile. El poate fi Clyde din filmul " Bonnie și Clyde " , Rambo, sau chiar Jared Letto. Astfel de bărbați se delectează în a-și asuma riscuri și a trăi pe muchie de cuțit. Pentru ei, viața are farmec numai atunci cînd împing la maximum pedala acceleratorului și își găsesc o cale care ocolește sau sfidează convențiile sociale. Ei se îndreaptă către ceea ce își doresc cu o concentrare și o hotărîre extrem de excitante pentru femei.

Astfel de bărbați nu se jenează să șocheze sensibilitatea celorlalți, să pășească strîmb, sau să devină obiectul disprețului social ori personal. Așa încît, atunci cînd o femeie spune despre un bărbat că este " ( foarte ) drăguț " , ea își exprimă, de fapt, convingerea că acelui tip îi lipsește carisma sexuală, farmecul, sau orice altă calitate pe care o anumită femeie o consideră excitantă sau sexy.

Ori de cîte ori cineva cataloghează un bărbat ca fiind " drăguț " sau " băiat bun ", în mintea femeilor această calitate se confundă cu " moliu " sau " cîrlig de rufe " ,adică un individ căruia îi lipsește capacitatea de a crea măcar o fărîmă de tensiune sexuală în sufletul sexului frumos. Celor mai multe femei le place să vadă că un bărbat are coloană vertebrală, credințe pe care și le urmează, toleranță față de eventualele lor capricii sau nonsensuri, și bunăvoința de a asculta ce spune o parteneră atunci cînd este la necaz. Desigur, un astfel de bărbat trebuie să aibă și o alură fizică atragătoare!
Energia masculină

Ceea ce admiră femeile la bărbații " jucători " sau aflați la limita legii este revărsarea lor de energie masculină. Să luăm exemplul unui bărbat tînăr, atractiv, care poate fi văzut la serviciu numai la cravată și în costume elegante. Desigur, colegele femei vor aprecia că este arătos, simpatic și interesant. Să spunem că îi adăugăm acestui ipotetic bărbat un cercel în ureche și îl aruncăm într-o pereche de " izmene " hip hop ( știți voi, acei pantaloni largi, lăsați pe vine, care îi oripilează pe " băieții buni " ). În acest caz, există toate șansele că aceleași femei să treacă de la eticheta de " atractiv " la cea de " irezistibil " , întrucît aspectul său de " băiat rău " îi va pune în valoare energia sa tipic masculină.
Bărbații înzestrați genetic cu pofta de a se deda plăcerii sexuale trebuie sa fie conștienți că și femeile pot fi însuflețite de dorințe erotice și aspirația de a se bucura de sex. Este mai mult decît clar încotro se va îndrepta preferința unei femei, atunci cînd ar fi pusă să aleagă între un bărbat rece, nepăsător față de satisfacerea sexuală a unei partenere și un " băiat rau " care îi face inima să palpite și îi înfierbîntă imaginația cu multiple posibilități erotice. În mod echivalent, un bărbat poate prefera să fie împreună cu o femeie " vînatoare de bani și bărbați " care îl face să se simtă în pat ca un zeu, decît alături de o consoartă care își compensează cele 100 de kilograme prin bunătate și solicitudine.

Fetița rea , băiatul bun

Toate femeile poartă în sinea lor o " fetiță rea " care, încurajată și motivată, adoră să se lase în voia unei libertăți nemărginite. Poate că, tocmai de aceea, o femeie are nevoie de un bărbat care să îi compenseze această latură întunecată.

Pentru o fată poate fi frustrant faptul că toți " băieții buni " au tendința să vadă lumea în alb și negru, bine și rău, moral și imoral. În realitate, există, însă, o foarte mare varietate de bărbați care se situează în zona " gri " , între extremele " băiat bun " - " băiat rău ".
Oricum, un bărbat care tinde să fie stăpînit de femeile din trecutul lui, de familie sau colegi, și nu reușește să își afirme individualitatea are șanse să piardă respectul majorității femeilor. Dacă eșuează în a-și evidenția sinele și a se asigura că nimeni nu are voie să pășească dincolo de anumite granițe ale personalității sale ( desigur, fără a încălca politețea sau a deveni violent ) , în mod sigur, el va purta fatala emblemă de " băiat bun /drăguț ".

Bărbatul care îi inspiră unei femei catalogarea de " băiat bun " nu își dovedește, din punctul ei de vedere, nici forța masculină, și nici putere, încredere în sine, carismă, energie, sexualitate, hotărîre sau caracter.
Un " băiat bun " mai poate fi :

- Un " fătălău " în ochii unei femei, o mămăligă, la fel de sensibil și delicat ca și o femeie.
- Un bărbat care, pus în fața luării unei decizii, se complace în ezitări, neștiind ce să facă și cum să procedeze.
- Un tip cu o scazută stimă de sine și care nu își cîștiga respectul femeilor pe care le întîlnește printr-un efort de a le satisface. Cineva care nu are tact și intuiție în relația cu sexul opus.
- Un bărbat îndatoritor întotdeauna cu oamenii care nu îl bagă în seama.
- Un tip pe care șeful / șefa îl cheamă fără nici un fel de probleme la muncă în weekend, deși știe că avea planuri împreună cu familia.

Cît de rău poate fi un băiat bun?

Se poate întîmpla că unele femei să se atașeze de un " bărbat draguț " sau un " băiat bun " ( așa cum a fost descris mai sus ), dar acest lucru are loc, de obicei, datorită unui slab respect de sine sau a convingerii lor că nu merită ceva mai bun. În ultimă instanță, ceva nu este în ordine la o femeie care gîndește despre ea însăși în felul acesta.

Femeile sigure pe ele nu bagă în seamă bărbații cu sîngele fierbinte, cu impulsuri dictatoriale, nesiguri pe masculinitatea lor și care vor să dovedească întotdeauna că reprezintă " Bărbatul " cu B mare, adică să își afirme apartenența la categoria " băieților răi ". Desigur, pentru a evita să fie etichetat drept un " băiat bun /drăguț " , un
bărbat nu trebuie, cu orice preț, să aibă o limbă ascuțită sau să-și afișeze cu dramatism temperamentul violent; el trebuie să inspire siguranța masculinității.

Femeile își pot dori un bărbat cu o mare mobilitate spirituală, sigur de el și inspirînd siguranța, care să știe să se descurce, de exemplu, atît pe terenul de sport, la masa unui consiliu, dar și în pat. Femeile adoră bărbații maturi, responsabili, atașați de familie, cu o atitudine respectoasă față de femei, copii, oameni, viață. Femeile își doresc un partener inteligent și educat, al cărui bun simț să fie echilibrat de cunoașterea vieții.

Femeile adoră un băiat bun însuflețit de o mică doză de băiat rău ... ;)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu