joi, 11 noiembrie 2010

“ Cu cine votăm?!? ”

Am ajuns vremuri cînd nici nu se mai pune întrebarea dacă votul este o necesitate sau un moft. Se bat unii cu pumnul în piept, fac acte de eroism, mergînd la vot, amăgindu-se că ei contribuie la schimbare și se mîndresc că și-au făcut datoria de cetățean. Mai trec cîțiva ani și tot acești oameni recunosc cu părere de rău că au fost dezamăgiți și de fiecare dată își spun că acum vor face o alegere mai bună. Și iar merg la vot, și iar rămîn dezamăgiți. Și cînd se trezesc sunt în vîrstă, și într-un final recunosc că nu mai au încredere în nimeni. Așa au făcut buneii noștri și acum suntem incapabili de a-i înțelege de ce se încăpățînează cînd este vorba de " Cu cine votăm?!? ".

Poporul are guvernarea pe care o merită. Suntem guvernați de niște " șmecheri " care au creat un mediu în care fiecare are dreptul la prostia sa (în special cei de la conducerea țării ), iar televiziunile și politicienii încurajează anume acele opinii acre sunt banale prin esență. Apare întrebare: " Încotro mergem?!? ".

Probabil ați privit și voi filmulețele de electorat ale partidelor, unele exploatează comedia, altele drama, la unele filmulețe îți vine să rîzi, la altele să plîngi. Toate partidele și toți candidații vorbesc despre șomaj și locuri de muncă, criză și prețuri, salarii și pensii, corupție și solidaritate, autostrăzi și case de locuit și multe alte promisiuni fabuloase care ne fac atît de creduli. Toate acestea, însă, au dus la ceea că așa și nu am înțeles de ce trebuie să particip la vot?. Pentru a demonstra că îmi pasă?. Pentru viitorul prosper al țărișoarei mele?. Dar dacă eu nu văd nici un partid care ar putea face asta și nici unul din acei concurenți înscriși în cursă nu mi-ar reprezenta interesele?. De ce trebuie să votez? Pentru a-mi îndeplini datoria de cetățean demn al acestui ținut basarabean?.

Se pare că doar unul " Valera " a înțeles de ce trebuie să meargă la vot. Cică " să fim fără grijă că totul e mîinile lui ". Cînd îl văd atît de " sincer " și " încrezut " în puterea sa de a schimba ceva, mă întreb: " Cu cine votează Valerică ? ".

Indiferența oamenilor vine din dezamăgire. Mai bine să fii indiferent, decît să te lași prostit, ceea ce se face în nenumărate rînduri cu cetățenii noștri. În tot acest timp al perioadei electorale suntem alintați cu o " bună cultură " și o " etică de invidiat " la canalele mass media sau pe panourile electorale afișate la fiecare metru. Scumpii noștri politicieni încearcă să se acuze unul pe celălalt de toate bolile și păcatele posibile, ca noi, oamenii de rînd să alegem din adunătura asta de " demenți " pe cel mai " sănătos " de a ne conduce țara.

Ponegrirea la adresa politicienilor continuă și doar unul " Serafică-i fără frică ".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu